Zöldbanán chips

A plantain az egyik legbiztonságosabban fogyasztható szénhidrátforrás az eredeti AIP étrenden.

 Könnyen emészthető és alacsony allergén potenciállal bír, így biztonságos opció a szénhidrátok bevitelére akkor is, amikor más forrásokat kerülni kell.
Stabil energiát biztosít, ami segít az éhségrohamok elkerülésében, miközben támogatja a regenerálódást és a vitalitást.

A zöldbanán (plantain) nem egyenlő az éretlen normál banánnal. Ez egy másik gyümölcs és chipsnek akkor jó, ha még zöld. Minél sárgább, annál több benne a cukor. Amikor még zöld akkor a cukor keményítő formájában van jelen, ami kevésbé emeli a vércukrot, mintha sárga formájában fogyasztanád. 

Lehet kapni boltban is plantain chipset: Samai márkájú nagyon jó összetételű és a DM-ben és bioboltokban kapható.

Hogyan illeszd be egy kiegyensúlyozott teljes értékű, gyulladáscsökkentő AIP tányér részeként?

Szénhidrát: a plantain chips a szénhidrátot képviseli a tányérodon.
Elég addiktív tud lenni és könnyű belőle túl sokat enni. Ezért mindenképpen tartsd be az ökölszabályokat, amikor a tányérodra teszed!

Zsír: a kókuszzsír amiben sütötted pedig a zsiradék részét adja.

Tedd köretként a tányérodra az ökölszabályoknak megfelelően!

(ha nem tudod ez mi és miért fontos, akkor menj a tudásanyagok AIP alapok moduljához és nézd meg a videókat és a segédanyagokat arról, hogyan állítjuk össze a kiegyensúlyozott AIP tányért!)

Zöldbanán chips

Vigyázat függőséget tud okozni! Ammennyire idegenül hangzik, annyira finom!
Előkészítés 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Fogás AIP biztonságos szénhidrát, Köret, Snack
Konyha Eredeti AIP
Adag 2 adag

Hozzávalók
  

  • 2 db zöldbanán (plantain)
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • só ízlés szerint

Elkészítés
 

  • A zöldbanánt hámozd meg és vékony karikákra gyaluld le!
  • A kókuszzsírt melegítsd fel egy serpenyőben és kisebb adagokban süssd meg a zöldbanán karikákat!
  • Szedd konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitasd és sózd meg!
Kipróbáltad ezt a receptet?Hogy sikerült? Mutasd meg nekünk is!
Szia! Üdv az AIP receptbankban!


Havancsák Izabella vagyok AIP receptfejlesztő. 10 éve főzök AIP ételeket, így a Receptbankban található receptek mind kipróbált és a családomon letszteltek.

Kíváncsian várom, hogy tetszenek neked is. Ha megfőzted és van véleményed, írd meg a poszt alatt található kommentek között vagy hozd a facebook csoportunba!

A receptek részleteit, kategóriát ezen az oldalsávon találod. Ha keresel valamit, akkor itt is tudsz nézelődni a kategóriák vagy a címkék között!


Kategóriák


Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating