A plantain az egyik legbiztonságosabban fogyasztható szénhidrátforrás az eredeti AIP étrenden.
Könnyen emészthető és alacsony allergén potenciállal bír, így biztonságos opció a szénhidrátok bevitelére akkor is, amikor más forrásokat kerülni kell.
Stabil energiát biztosít, ami segít az éhségrohamok elkerülésében, miközben támogatja a regenerálódást és a vitalitást.
A zöldbanán (plantain) nem egyenlő az éretlen normál banánnal. Ez egy másik gyümölcs és chipsnek akkor jó, ha még zöld. Minél sárgább, annál több benne a cukor. Amikor még zöld akkor a cukor keményítő formájában van jelen, ami kevésbé emeli a vércukrot, mintha sárga formájában fogyasztanád.
Lehet kapni boltban is plantain chipset: Samai márkájú nagyon jó összetételű és a DM-ben és bioboltokban kapható.
Hogyan illeszd be egy kiegyensúlyozott teljes értékű, gyulladáscsökkentő AIP tányér részeként?
Szénhidrát: a plantain chips a szénhidrátot képviseli a tányérodon.
Elég addiktív tud lenni és könnyű belőle túl sokat enni. Ezért mindenképpen tartsd be az ökölszabályokat, amikor a tányérodra teszed!
Zsír: a kókuszzsír amiben sütötted pedig a zsiradék részét adja.
Tedd köretként a tányérodra az ökölszabályoknak megfelelően!
(ha nem tudod ez mi és miért fontos, akkor menj a tudásanyagok AIP alapok moduljához és nézd meg a videókat és a segédanyagokat arról, hogyan állítjuk össze a kiegyensúlyozott AIP tányért!)
Havancsák Izabella vagyok AIP receptfejlesztő. 10 éve főzök AIP ételeket, így a Receptbankban található receptek mind kipróbált és a családomon letszteltek.
Kíváncsian várom, hogy tetszenek neked is. Ha megfőzted és van véleményed, írd meg a poszt alatt található kommentek között vagy hozd a facebook csoportunba!
A receptek részleteit, kategóriát ezen az oldalsávon találod. Ha keresel valamit, akkor itt is tudsz nézelődni a kategóriák vagy a címkék között!