Ez a vegán alaplé az egyik legjobb módja, hogy gyógynövényes hatóanyagokat és mikrotápanyagokat vigyél be a szervezetedbe.
Szuper alternatívája a csontalaplének.
Praktikus tippek:
Opcionális hozzávalók:
Gyömbér: gyulladáscsökkentő, emésztésserkentő, felmelegíti és hígítja a nyálkát, friss vért juttat a perifériákra – ezzel tápanyagokat és más terápiás hatóanyagokat szállít.
Kombu (egy fajta tengeri alga): ásványi anyagokat tartalmaz a tengerből, amelyek lúgosítják a testet és támogatják az enzimatikus működést. Az alaplében az ízek kiegyensúlyozásához is hozzájárul. Megadja azt a bizonyos umami ízt, ami nagyon finommá teszi ezt a levest. De kihagyható.
Hogy használd az alaplevet?
Használd arra, hogy az ételeidet plusz tápanyagokkal turbózd. Bármihez, amihez vizet adnál és sós jól jön valamilyen alaplé, akár ez, akár a csontalaplé.
Ihatod bögréből, szuper kávé alternatíva.
Havancsák Izabella vagyok AIP receptfejlesztő. 10 éve főzök AIP ételeket, így a Receptbankban található receptek mind kipróbált és a családomon letszteltek.
Kíváncsian várom, hogy tetszenek neked is. Ha megfőzted és van véleményed, írd meg a poszt alatt található kommentek között vagy hozd a facebook csoportunba!
A receptek részleteit, kategóriát ezen az oldalsávon találod. Ha keresel valamit, akkor itt is tudsz nézelődni a kategóriák vagy a címkék között!
© Havancsák Izabella és EgyszerűAIP – Minden jog fenntartva. – Kapcsolat