Go Back

Vegán gyógynövényes alaplé

Ez a regeneráló alaplé tele van hatóanyaggal és mikrotápanyaggal, ami igazán gazdaggá tudja tenni a többi ételünket, de önmagában, bögréből kortyolgatva is igazi elixír.
Előkészítés 25 minutes
Főzési idő 2 hours
Fogás Alaprecept, Leves
Konyha Eredeti AIP

Hozzávalók
  

  • 2 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • ½ zeller
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 4 gomba
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ág kakukkfű vagy 1 teáskanál szárított
  • 1 teáskanál szárított zsálya
  • szűrt víz
  • 2 babérlevél
  • 2 ujjnyi kombu alga
  • 1 ujjnyi friss kurkuma

Elkészítés
 

  • A hagymát vágd ketté és egy száraz serpenyőben pirítsd meg a vágott oldalukkal lefelé. A héját hagyd rajta, az adja majd az alaplé színét!
  • Szűrt vízben tedd fel főni a hozzávalókat. Főzd lassan, amíg szép színt és ízt kap. Ez több óráig is eltart.
  • Ha megfőtt, szűrd le az alaplevet. Az ehető zöldségeket edd meg!

Megjegyzések

Az alaplé fagyasztható. Használd az ételeid elkészítéséhez, bármibe jó, ami sós és egyébként vizet tennél bele. 
De ihatod bögréből is, melegen. Tökéletets kávé helyettesítő tud lenni.
Kipróbáltad ezt a receptet?Hogy sikerült? Mutasd meg nekünk is!