AIP brassói
Házi koszt gyulladáscsökkentő köntösben
Fogás Egytálétel
Konyha Eredeti AIP
Hús része:
- 50 dkg csirkemell vagy pulykamell vagy sertés lapocka (szabadon tartott állatból)
- 2 gerezd fokhagyma
- ¼ evőkanál zsír
- só ízlés szerint
- ½ teáskanál kakukkfű
Zöldség rész:
- 1 kg gyökérzöldség vegyesen kis kockára vágva: zeller, édesburgonya, paszternák, sárgarépa, jégcsapretek)
- só ízlés szerint
- 1 evőkanál zsiradék
Hús rész:
A húst kisebb kockára vágom és a zsiradékon elkezdem pirítani, amíg színt kap.
Sózom és hozzáadom a reszelt fokhagymát, majd ízlés szerint a zöldfűszereket.
Ezután felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi és lassan párolom, amíg puha lesz. A vizet érdemes pótolni időközben.
Ha a hús már puha, akkor zsírjára pirítom és ez a rész kész is van!
Zöldség rész:
Amíg a hús párolódik a kockára vágott zöldségeket egy nagy tepsire terítjük, sózzuk és a zsiradék hozzáadása után a sütőbe toljuk.
180°C-on 30 perc alatt puhára sül. Érdemes néha fakanállal átkeverni, hogy ne ragadjon le.
Ha nagyon nincs időm vagy energiám, akkor a húst is a tepsibe rakom a zöldségek mellé és együtt sütöm őket.