Go Back
+ servings

AIP brassói

Házi koszt gyulladáscsökkentő köntösben
Összesen 45 minutes
Fogás Egytálétel
Konyha Eredeti AIP
Adag 4 adag

Hozzávalók
  

Hús része:

  • 50 dkg csirkemell vagy pulykamell vagy sertés lapocka (szabadon tartott állatból)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ¼ evőkanál zsír
  • só ízlés szerint
  • ½ teáskanál kakukkfű

Zöldség rész:

  • 1 kg gyökérzöldség vegyesen kis kockára vágva: zeller, édesburgonya, paszternák, sárgarépa, jégcsapretek)
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál zsiradék

Elkészítés
 

Hús rész:

  • A húst kisebb kockára vágom és a zsiradékon elkezdem pirítani, amíg színt kap.
  • Sózom és hozzáadom a reszelt fokhagymát, majd ízlés szerint a zöldfűszereket.
  • Ezután felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi és lassan párolom, amíg puha lesz. A vizet érdemes pótolni időközben.
  • Ha a hús már puha, akkor zsírjára pirítom és ez a rész kész is van!

Zöldség rész:

  • Amíg a hús párolódik a kockára vágott zöldségeket egy nagy tepsire terítjük, sózzuk és a zsiradék hozzáadása után a sütőbe toljuk.
  • 180°C-on 30 perc alatt puhára sül. Érdemes néha fakanállal átkeverni, hogy ne ragadjon le.
  • Ha nagyon nincs időm vagy energiám, akkor a húst is a tepsibe rakom a zöldségek mellé és együtt sütöm őket.
Kipróbáltad ezt a receptet?Hogy sikerült? Mutasd meg nekünk is!