Go Back
+ servings

AIP curry

Ez a curry téli időjárásra való melengető étel tele zöldséggel és gyulladáscsökkentő fűszerekkel.
Összesen 50 minutes
Fogás Egytálétel
Konyha Eredeti AIP
Adag 4 adag

Hozzávalók
  

Curry alaphoz

  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 kis hagyma
  • 1 kisebb fehér vagy sárga édesburgonya
  • 4 cm gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szűrt víz
  • 2 dl kókusztej
  • só ízlés szerint
  • ½ teáskanál kurkuma
  • ¼ teáskanál fahéj

A curryhez

  • 1 sárga édesburgonya
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg kockázott sütőtök
  • 1 nagyobb répa
  • 2 maréknyi zöldleveles (spenót vagy fodroskel)
  • 1 csokor korinader, ha szereted
  • 1 csirkemell vagy 2 comb filézve (készítheted hús nélkül is!)
  • ½ citrom leve

Elkészítés
 

Curry alap

  • A fokhagymát és a gyömbért lereszelem és a kókuzszsíron megpirítom. Amikor már finom illat terjeng a konyhában, akkor hozzáadom a feldarabolt hagymát.
  • Együtt pirítom őket pár percig. Jöhet hozzá a kurkuma, só és a pici fahéj, majd szűrt víz és az egyik darabokra vágott édesburgonya.
  • Ez adja a curry alapját. A cél, hogy az édesburgonya szétfőjjön és egy masszív fűszeres alapot adjon az ételünknek, ez fogja besűríteni a szószt. 10-15 percig rotyogtatom, ha szükséges akkor a vizet pótlom menet közben.
  • Ha puha a batáta, akkor egy villával széttöröm és a sűrű szószhoz hozzáöntöm a kókusztejet.

A curry

  • Amikor kész az alap, akkor beleteszem a nagy darabokra vágott zöldségeket és a kockázott csirkemellett és készre főzöm.
  • Ha szükséges adok hozzá még vizet, hogy sűrű, de selymes szósz vegye körbe a sok-sok tápláló belevalót.
  • A végén hozzáadom a zöldleveleket és azokkal is főzöm pár percet az ételt.
  • Az édesburgonya miatt picit édesnek fog hatni az összhatás, de ezt egy fél citrom vagy lime levével nagyon jól kiegyensúlyozhatjuk. Korianderrel tálaljuk.
Kipróbáltad ezt a receptet?Hogy sikerült? Mutasd meg nekünk is!