Go Back
+ servings

AIP lepény (hajtogatható)

Ez a lepény egy igazi jolly joker, szendvicsként, mártogatóshoz vagy valamilyen szaftos egytálételhez is nagyon jól illik.
Összesen 30 minutes
Fogás Kenyér helyett
Konyha Eredeti AIP
Adag 4 lepény

Felszerelés

  • 1 csésze 2.5 dl-nek felel meg

Hozzávalók
  

  • 1.5 csésze kókusztej (legyen inkább a konzerves fajta vagy házi készítésű(
  • ¾ csésze casszava liszt, hívják manióka lisztnek is
  • ¾ csésze tápióka liszt vagy hívják tápióka keményítőnek is
  • ½ teáskanál só vagy ízlés szerint kevesebb-több
  • 1-2 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés
 

  • Melegíts elő egy tapadásmentes serpenyőt közepesen meleg hőmérsékletre! Kikenheted a serpenyőt egy kis kókuszzsírral, de nem kötelező. Nekem úgy finomabb, ha van alatta egy kis zsír...
  • Keverd össze a hozzávalókat! A masszának olyan magyaros palacsintatészta sűrűségűnek kellene lenni. Figyelj oda, hogy ne legyen túl sűrű! Ha kell adj hozzá vizet!
  • Tegyél a serpenyőbe (merőkanállal vagy önteheted is a keverőedényből) annyi tésztát, hogy éppen befedje a srepenyő felületét. Egy kicsit lehet vastagabb, mint a hagyományos palacsinta.
  • Kb. 3-5 perc kell neki, hogy az egyik oldala megsűljön. Sötét foltok lesznek rajta és finom illat fog szállni belőle. Fordítsd meg és a másik oldalát is süssd meg! Ha azt tapasztalod, hogy nyers marad, akkor növeld egy kicsit a sütési időt.
  • Amikor kiveszed a serpenyőből tedd egy rácsra tedd, hogy alul és felül is tudjon hűlni és a lecsapódó pára ne tegye gumissá a felületét.
Kipróbáltad ezt a receptet?Hogy sikerült? Mutasd meg nekünk is!