Go Back
+ servings

AIP májkrém

Összesen 40 minutes
Fogás Húsétel, Kence
Konyha Eredeti AIP
Adag 4 adag

Hozzávalók
  

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 marék sült vagy főtt édesburgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál kakukkfű vagy rozmaring

Elkészítés
 

  • A hagymát szeletekre vágom és a zsiradékon elkezdem párolni-pirítani.
  • A májat kisebb darabokra vágom, majd a sülő hagymára dobom és nagy lángon kb. 10 percig pirítom együtt.
  • Fűszerezem a zöldfűszerekkel és a fokhagymával. Hozzáadom a sült vagy párolt édesburgonyát és a sót.
  • Egy botmixerrel simára dolgozom. Ha kell, méd egy kevés édesburgony vagy egy kis víz vagy olvasztott zsiradék adható hozzá, hogy könnyebben turmixolható legyen.
  • Befőttes üvegbe töltjük és a tetejére tehetünk egy vékony kacsazsír réteget, hogy tovább friss maradjon. Hűtőben jó pár napig eltartható.
Kipróbáltad ezt a receptet?Hogy sikerült? Mutasd meg nekünk is!