Go Back

Almamorzsa

Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 1 hour
Fogás Desszert
Konyha Eredeti AIP

Felszerelés

  • 1 csésze kb. 2,5 dl

Hozzávalók
  

Töltelék

  • 4 alma édes és savanyú, vegyesen adja a szuper ízélményt
  • kókuszolaj az edény kikenéséhez
  • 1 teáskanál fahéj

Morzsa

  • ½ csésze kókuszreszelék
  • ½ csésze cassava (manióka liszt)
  • ¼ csésze nyílgyökér liszt
  • 1 csipet
  • ½ csésze olvasztott kókuszolaj
  • ¼ csésze juharszirup

Elkészítés
 

  • Egy 25 cm-es pitéstálat kikenek kókuszolajjal.
  • Az almákat apróra vágom és a tepsibe terítem.
  • A morzsa száraz hozzávalóit összekeverem, majd hozzáadom az olvasztott kókuszolajat és a juharszirupot.
  • Morzsás állagúnak kell lennie, amit aztán az almák tetejére rakok.
  • 180 fokon 50-60 percig sütöm. Az alma krémes puha, a morzsa pedig ropogós és pirult lesz.
Kipróbáltad ezt a receptet?Hogy sikerült? Mutasd meg nekünk is!