Terápiás csontleves csirkéből
Ismeritek ezt a szuperélelmiszert? Gyulladáscsökkentő étrendben szinte kötelező fogyasztani!
Előkészítés 30 minutes mins
Főzési idő 4 hours hrs
Fogás Alaprecept, Leves
Konyha Eredeti AIP
- 1,5 kg csirke farhát, kifilézett csontok, mellcsont, csirkeláb, zúza és csirkenyak, szárnyak
- 1 kg leveszöldségek: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, hagyma héjával, fokhagyma, kelkáposzta
- 1 csokor petrezselyem
- 1-2 evőkanál só
- szűrt víz
A csontokat-húsokat hideg vízben felteszem főni, majd a forrás után a levet leöntöm és az alapanyagokat lemosom
Hideg, szűrt vízben újra felteszem főni a levest, hozzáadom a zöldségeket és a fűszereket, majd forrás után kis intenzitással, fedő nélkül gyöngyöztetem akár 12-15 órán keresztül is, de már 4 óra is elég a csirkének, hogy aminosavakban gazdag alaplevet adjon. Ha szükséges pótolom az elfőtt vizet.
Ha sokáig tervezem főzni, akkor pár óra után a zöldségeket kiveszem, a húst a csontról lefejtem és a csontokat visszateszem még az alaplébe főni.
12-15 óra után a levest leszűrjük és hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük.