Go Back
+ servings

Zöldséges egybefasírt

Kipróbálnál egy finom szaftos fasírtot, ami tele van zöldséggel? Nálunk ez a recept nagyon bevált. Próbáljátok ki Ti is!
Előkészítés 20 minutes
Főzési idő 40 minutes
Fogás Húsétel
Konyha Eredeti AIP
Adag 5 adag

Hozzávalók
  

  • 70 dkg darált hús (pulyka, sertés vagy akár vegyesen)
  • 1 közepes cukkini
  • 2 közepes sárgarépa
  • 3 levél fodroskel (vagy valamilyen keményebb zöldleveles: mángold, feketekel, de ki is hagyható)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ¼ teáskanál kakukkfű (szárított)
  • ¼ teáskanál rozmaring (szárított)

Elkészítés
 

  • A hagymát apróra vágjom a cukkinit és a répát nagylyukú reszelőn lereszelem, a fodroskelt kis darabokra vágom.
  • Kevés zsiradékon a hagymát megpirítom, majd a reszelt zöldégeket és a fodroskelt is rádobom a hagymára. Sóval, fokhagymával és a zöldfűszerekkel ízesítem a zöldséges keveréket. Addig kevergetem pirítva, amíg a zöldségek kieresztik a levüket és megpuhulnak. Fontos ez a lépés, különben a nyers zöldségek a sülés közben eresztik ki a levüket és akkor hús főni fog és nem sülni.
  • Hagyom kihűlni a zöldségkeveréket, majd a darált húshoz adom, tovább fűszerezem igény szerint és jól összegyúrom a hozzávalókat.
  • Hosszúkás formába rendezem, kevés zsiradékkal meglocsolom, majd 220°C-on kb. 40 percig sütöm.
Kipróbáltad ezt a receptet?Hogy sikerült? Mutasd meg nekünk is!