Zöldséges egybefasírt
Kipróbálnál egy finom szaftos fasírtot, ami tele van zöldséggel? Nálunk ez a recept nagyon bevált. Próbáljátok ki Ti is!
Előkészítés 20 minutes mins
Főzési idő 40 minutes mins
Fogás Húsétel
Konyha Eredeti AIP
- 70 dkg darált hús (pulyka, sertés vagy akár vegyesen)
- 1 közepes cukkini
- 2 közepes sárgarépa
- 3 levél fodroskel (vagy valamilyen keményebb zöldleveles: mángold, feketekel, de ki is hagyható)
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- ¼ teáskanál kakukkfű (szárított)
- ¼ teáskanál rozmaring (szárított)
A hagymát apróra vágjom a cukkinit és a répát nagylyukú reszelőn lereszelem, a fodroskelt kis darabokra vágom.
Kevés zsiradékon a hagymát megpirítom, majd a reszelt zöldégeket és a fodroskelt is rádobom a hagymára. Sóval, fokhagymával és a zöldfűszerekkel ízesítem a zöldséges keveréket. Addig kevergetem pirítva, amíg a zöldségek kieresztik a levüket és megpuhulnak. Fontos ez a lépés, különben a nyers zöldségek a sülés közben eresztik ki a levüket és akkor hús főni fog és nem sülni.
Hagyom kihűlni a zöldségkeveréket, majd a darált húshoz adom, tovább fűszerezem igény szerint és jól összegyúrom a hozzávalókat.
Hosszúkás formába rendezem, kevés zsiradékkal meglocsolom, majd 220°C-on kb. 40 percig sütöm.